So without further ado, here's the recipe for Végépaté, in English and en francais. It's delicious on bread or crackers, or in a sandwich with lettuce and tomato!
Végépaté, already half eaten! |
Ingredients :
· 1 cup of ground sunflower seeds (I use my blender)
· ½ cup of flower (buckwheat flour adds to the nutty taste)
· ½ cup nutritional yeast (I use flaked but the recipe might call for powdered and I just don't know it!)
· 1 finely diced onion
· 1 grated potato
· 1 grated carrot
· 2 tablespoon of lemon juice
· ½ cup of butter or oil
· 1 ½ cups of hot water
· salt, pepper and seasonings to taste (ie. garlic, thyme, basil)
Preparation :
Mix all ingredients and put into an ovensafe casserole dish (around 12" x 8"). Cook for 1 hour at 350F.
Ingrédients :
·
1 tasse de graines de tournesol
moulues
·
½ tasse de farine
·
½ tasse de levure alimentaire
·
1 oignon haché finement
·
1 patate crue râpée
·
1 carotte crue râpée
·
2 c. à table de jus de citron`
·
½ tasse de beurre ou huile
·
1 ½ tasse d’eau chaude
·
sel, poivre et autres
assaisonnements (i.e. thym, ail, basilic)
Préparation :
Mélanger tous les ingrédients et mettre
dans un plat allant au four (12 po X 8 po environ). Cuire 1 heure à 350 F
Idéal en sandwich ou peut être servi sur un
lit de laitue comme entrée.
Bon appétit!
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